Yksijalkaisena Chiang Khamissa

Vuoden viimeiset päivät meni meillä perinteen mukaisesti Chiang Khamissa. Tällä kertaa mies joogas ja minä vaan hengailin.

Ajettiin Chiang Raista Chiang Khamiin mopolla (tai kai se jonkin sortin kevari oli). Etäisyys näiden paikkojen välillä on noin 100 km. Me kuitenkin vähän seikkailtiin ja pikkasen eksyttiinkin. Haettiin Tomtom navigaattorista ”mahdollisimman mutkainen reitti” eikä huomattu valita päällystettyjä teitä. Niinpä sitä sitten ajeltiin mm.punaista tomua pöllyäviä peltoheikkien polkuja.

Matkan varrelle osui yksi vähän kauniimpi näköalapaikka mutta pääosin ajeltiin tasaisia teitä ihan tyyppilisessä thaimaalaisessa maalaismaisemassa.

Chinag Khamissa me vierailtiin Magic mountain nimisellä paikalla ja niin teki moni muukin. Tien varret oli autoja täynnä. Ihmiset tulee alueelle myös telttailemaan ja tällä kertaa uuden vuoden viettoon.

Vuoden viimeisenä päivänä ajelimme taas takaisin Chiang Raihin, tällä kertaa pelkästään niitä isompia teitä pitkin. Ihania maisemia kummiskin! Ja kyllä kaksipyöräinen aina auton voittaa! Vaikka mulla oli välillä vähän tuskallista ton koiven kanssa ja kävelykepit sylissä, niin silti! Mopo mahdollisti sujuvan liikkumisen koko pohjoisen reissun ajan; sillä saa kätevästi pudotettua yksijalkaisen kyydittävän ihan ovien (tai milloin nyt minkäkin kohteen eteen).

Chiang Khamissa voi näin talviaikaan lämpötilat laskea öisin lähelle +10 astetta ja päivät on kuin Suomen kesä parhaimmillaan eli +25 astetta. Nukuin kuin pieni possu paksujen peittojen alla, Homeandhomestayn huoneiden viileydessä. Ihanaa vaihtelua Bangkokin hikisiin öihin. Aamuisin piti vetää kunnolla vaatetta päälle, samoin mopoillessa. Myös Chiang Raissa on samantyyppinen ilmanala. Pohjois-Thaimaa onkin oivallinen reissukohde heille, jotka eivät kestä kuumutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑