Bangkok aakkoset: L niinku levottomuudet

Levottomuuksia on tässä kaupungissa ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan, Vaarallistako? No, mun mielestä ei. Kunhan ei työnnä nenäänsä paikkoihin, joihin se ei kuulu.

thaimaa2010-334

Viimeisimmät mielenilmaukset koettiin vuonna 2014, jolloin vastustettiin vallassa ollutta Yingluck Shinawatran hallitusta. Sitä edellinen yhteenotto oli vuonna 2010, kun punapaidat vastustivat Abhisit Vejjajivan hallitusta. Vuoden 2006 sotilasvallankaappaus syöksi vallasta pääministeri Taksinin. Näyttää siltä, että tämä vaalit-levottomuudet-sotilasvalta-vaalit pyörä jatkaa pyörimistään vuosikymmenestä toiseen.

thaimaa2010-384

Itse olen ollut Bangkokissa sekä ulkonaliikkumiskiellon että mielenosoitusten aikaan eikä kumpikaan ole tuottanut mulle ongelmia. En ole kokenut tarpeelliseksi osallistua thaimaalaisten poliittisiin mielenilmauksiin, olenhan ulkopuolinen. Suoraan sanottuna en edes oikein ymmärrä länkkäreitä jotka haluaa niihin mennä.

thaimaa2010-377

Vuoden 2010 levottomuuksissa kuoli lähemmäs sata ihmistä ja 2000 haavoittui.  Samoin vuoden 2014 mielenilmauksissa useat kymmenet ihmiset menettivät henkensä. Joillekkin turisteille Bangkokin levottomuudet ja mielenosoitukset näyttäytyvät ”mukavina massatapahtumina”; on ruokaa, myyntikojuja ja ystävällisiä ihmisiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei niissä koskaan ole kyse mistään rokkifestareista. Tämän jutun kuvat on otettu Central Plazan tavaratalosta vuoden 2010 levottomuuksien päätyttyä.

thaimaa2010-347

Jätä kommentti

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑