Bangkokin kissat (pari koiraa ja norsua)

Mä oon niiiin kissaihminen! Kotona odottaa oma kissaneiti, suurin syy siihen miksi on kiva mennä kotiin. Oman kissan ikävää ei yhtään liennytä Bangkokin kujilla pyörivät kisut. Vaikka ihaniahan ne on ja omakseni ottaisin jokaisen, jos voisin.

IMG_3391 (1)
kirjakaupan kisu

Vaikka kissat usein näyttää kodittomilta, niin ei ne sitä välttämättä ole; saavatpahan vaan liikkua vapaasti. Ihmiset ruokkii kissoja, omia ja vieraita, ja ruokakuppeja näkee sijoiteltuna sinne tänne. Tosin raksut maistuu varmaan rotillekkin!

IMG_1964
tässä olis useammalle nälkäiselle

Miksi Bangkokin (ja Thaimaan) kissoilla on töpöhännät? En tiedä eikä kukaan ole vielä osannut kertoa. Toisilla häntä on ihan töpö, toisilla puolikas….

IMG_4221
Pekka Töpöhäntä

Luulen, että kissat pärjää tässä yhteisössä hyvin. Ei tule vilu, useimmiten on ruokaa tarjolla ja kattoja, joilla loikoilla ja kiipeillä.

IMG_4235
mikä näissä mopoissa on niin ihanaa?

Koirat on kaduilta kadonneet (hävitetty?). Vielä vuosi sitten kujilla oli järjettömästi koiria ja nimenomaan kulkukoiria. Kirppusia, haavaisia, ontuvia, kärsivän näköisiä otuksia. Epäilen, että täällä on tehty viranomaisten toimesta joku kulkukoirien siivousprojekti. Koiria toki on mutta ne on useimmiten jonkun omia.

IMG_3253
harvinainen näky: kulkukoirien yhteisö hylätyllä tontilla

Joillakin elämä koiran kanssa on lähteny aivan outoihin sfääreihin. Olen nähnyt, kun koiraa lykitään vaunuissa / rattaissa, olen nähnyt koiraa kannettavan rintarepussa, koiria puettuna ties mikskä prinsessoiksi….joo, sanomattakin lienee selvää, että kyseessä on koiranomistajan tarpeiden tyydyttäminen eikä sen koiran.

IMG_3391
Albiinonorsu Ayutthayassa

Norsujen taluttelu Bangkokin kaduilla on onneksi menneisyyttä. Kun olin täällä ekoja kertoja, niin sellaistakin vielä näki. Kahdellakympillä sai ostaa jotain bambun vartta ja syöttää norsulle. Olen tavannut norsun Silomilla, joka on yks kaupungin suuria turisti ja pusines katuja.

IMG_3388

Maaseudulla tätä perinettä näkee vieläkin, samoin kuin typerää norsuratsastushommaa! Toivottavaa olisi, ettei yksikään turisti enää nousisi norsun kyytiin ja nämä jättilaiset saisivat elää oikeeta norsun elämää.

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑